top of page

Om oss.

Først litt forhistorie, vi er eiere og drivere av den kjente rideleiren Langklopp Fjellgård i Rennebu i Trøndelag. Vi eier omkring 40 hester som går i rideleir på sommeren, hvor flere av dem leies ut men kommer hjem 8 uker om sommeren. Vi har også mange avlshester og unghester. Etter over 30 års rideleirdrift ønsket vi å utvide og tenke nytt. I 2023 dukket vakre Kragerø Ridesenter opp på markedet og vi vi tok sats og kjøpte stedet. Høsten 2023 tok vi over etter Trond og Helle Clemmetsen og vi gleder oss til fortsettelsen.

 

Ida Marie Øie er bosatt på ridesenteret og er aktiv konkurranserytter i sprang. Hun konkurrerer med hestene sine opp til 140cm +-. Hun er aktiv rytter og har konkurrert med mange hester og ponnier siden hun var liten, hun har gått toppidretts gymnasiet i Skien med fokus mot sprangridning, hun er utdannet ridelærer trinn to fra Norsk Hestesenter på Starum og har jobbet på stall Ol i Skien i tå år. På hestegården Langklopp Fjellgård som mormoren Helene Wessel startet, har hun deltatt aktivt i driften under hele oppveksten. Hun har tidligere drevet egen rideskole på Langklopp, og syns det er veldig givende og moro å følge elevens utvikling og gleder seg til å gjøre det samme her nede. Hun og jobber aktivt med unghester og tar hester inn i trening.

Ida marie er genuint opptatt av Ridehestavl og har sammen med moren Siw Øie avlet frem mange gode kvalitetshester. Hun har pr i dag også to gode spranghingster som stilles til disposisjon i avl.  Hun er opptatt av god hestevelferd og legger til rette for et så naturlig hestehold som mulig. Spranghestene og skolehestene hennes får mye utetid sammen i flokk med fri tilgang på mat.

Siw Øie, moren til Ida Marie er utdannet veterinær og har daglig veterinærpraksis på gårdene i Trøndelag. Hun har tatt kurs innen kiropraktikk på hest. Har interesse for avl, og kan tilby inseminering/ultralyd av hest. Hun har også gått til innkjøp av rønkenapparat, og tilbyr ellers også vanlige veterinærtjenester som vaksinering og tannrasp av hest.  Siw er også tidligere konkurranserytter og sammen med sin mor startet de opp rideleiren i Rennebu for godt over 30 år siden. Siw rir ikke aktivt i dag men har ingen ting i mot å låne konkuransnhestene til Ida Marie innimellom, hun gjorde comeback i Norgessenrien sammen med datteren og to ansatte for noen år siden da laget manglet en deltaker. Siw gjorde rent bord og laget endte med tredje plass. Siw bor til daglig på Langklopp Fjellgård og driver stedet i tillegg til veterinærjobben. Hun er jevnlig nedover til Kragerø og er tilgjengelig når hun er der, vil med tiden kunne tilby mer tjenester her nede. Siw er gift med Ola Øie og sammen har de to barn Ida Marie og Ole Øie. Familien driver også med avl av vorsteh-hunder. Ola Øie er tidligere ordfører i Rennebu og er interessert i hund, jakt og fiske. Han har også stor interesse for skogbruk og har eget sagbruk på gården i Rennebu. Sønnen Ole Øie er for tiden lærling og har elles stor interesse for biler.

Vi gleder oss til å drive stedet videre, beholde mange av de gamle tradisjonene men også kunne tilby nye. Velkommen til oss!

Møt oss

bottom of page